Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτροπος Μούιζνιεκς: Η Ελλάδα η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επίτροπος Μούιζνιεκς: Η Ελλάδα η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νιλς Μούιζνιεκς, Σταύρος Κοντονής, Στρασβούργο, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

“Η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, υπογράμμισε ο Επίτροπος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τη Γενική Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Ο Ν. Μούιζνιεκς υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπερήφανη για όσα έκανε για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές και μάλιστα υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης. Ακόμη, ζήτησε να ενημερωθεί από τον υπουργό για την εξέλιξη της διαβούλευσης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, για την εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας καθώς για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο Στ. Κοντονής ευχαρίστησε τον Επίτροπο για τις θετικές αναφορές του στο κυβερνητικό έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπογράμμισε πως «στον πυρήνα της ιδεολογίας της Αριστεράς και της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η προστασία και εμπέδωσή τους από την κοινωνία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε επίσης πως η συνεργασία με τον Επίτροπο και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και αποτελεσματική, βασισμένη στην αλληλοκατανόηση για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο Στ. Κοντονής ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για σύμπραξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα.

Σχετικά άρθρα