Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλαφάτης: “Η Θεσσαλονίκη χάνει ακόμα έναν θεσμό διεθνούς ακτινοβολίας”

Καλαφάτης: “Η Θεσσαλονίκη χάνει ακόμα έναν θεσμό διεθνούς ακτινοβολίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Σταύρος Καλαφάτης, Υπουργείο Πολιτισμού,

Να αναλάβει εγκαίρως πρωτοβουλία για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, καλεί την κυβέρνηση ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού.

Ο κ. Καλαφάτης, επικαλείται σχετική ενημέρωση περί αναστολής λειτουργίας λόγω διακοπής της χρηματοδότησης, από τον υπεύθυνο του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών κ. Πάολο Οντορίκο, καταξιωμένο βυζαντινολόγο-ερευνητή του Πανεπιστημίου της Τεργέστης και διευθυντή σπουδών της Σχολής Ανωτάτων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών στο Παρίσι.

«Η Θεσσαλονίκη της Γνώσης και του Πολιτισμού, δεν νοείται να χάνει τέτοιους θεσμούς διεθνούς ακτινοβολίας», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης. «Η κυβέρνηση, οφείλει να προστατέψει έναν θεσμό, που ενισχύει σε όλη τη Β.Ελλάδα, τις σπουδές και την επιστημονική έρευνα της βυζαντινής ιστορίας, προσελκύοντας κάθε χρόνο το ενδιαφέρον διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών, μεταπτυχιακών σπουδαστών και υποψήφιων διδακτόρων, από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.»

Σχετικά άρθρα