Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Κουρουμπλής: Έρχονται ριζικές αλλαγές

Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Κουρουμπλής: Έρχονται ριζικές αλλαγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ωστόσο καθοριστική θα είναι η συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΝΟ που αρχίζει στις 10:30.

Θα εξετάσει δεδομένα και εξελίξεις μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των ναυτικών.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής που έκανε λόγο για ριζικές αλλαγές καθώς και ο πρόεδρος των Θαλαμηπόλων του Εμπορικού Ναυτικού.

Για ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας μίλησε στην Πρωινή Ζώνη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για όποιον εργαζόμενο δεν είναι δηλωμένος.

Ο υπουργός τόνισε πως ό,τι ισχύει στην ξηρά θα ισχύει και στη θάλασσα αναφορικά με τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία.

Η σχετική ρύθμιση, όπως είπε, θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Ιούνιο.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη αναφέρθηκε στα ποβλήματα των ναυτικών και κυρίως στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, επισημαίνοντας ότι οι ναυτικοί δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη. Είπε συγκεκριμένα ότι ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί ούτε τα ποσά αναπλήρωσης και αντιστοίχισης.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα