Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κόκκινη κάρτα» στις περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν περιορίζει την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, διευκρινίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότησε ότι οι επίμαχες περικοπές που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές ενδεχομένως είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Την ίδια ώρα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρονται να επισημαίνουν πως καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.

“Η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματότητα των περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2019 δεν περιορίζει την κυβέρνηση, γιατί δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα”, διευκρινίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα