Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κορκίδης, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, Εμπορικά Καταστήματα, ΕΣΕΕ, Λειτουργία Καταστημάτων Κυριακές, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ωράριο Εργασίας,

Διχασμένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως έχουν ζητήσει οι δανειστές.

Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τάσσονται υπέρ του μέτρου, ενώ αντιδρούν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την αντίθεσή του στη διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, εκφράζει σε ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί μόνο τις μεγάλες εταιρίες, απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και δεν προσφέρει καμία οικονομική – αναπτυξιακή προοπτική.

Προσθέτει δε, ότι «η νέα νομοθετική παρέμβαση, κατ’ απαίτηση των δανειστών» παρά το γεγονός ότι αϕορά σε 30 Κυριακές και μόνο στις τουριστικές περιοχές για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου- «έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ».

Στο ίδιο μήκος κύματος τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς οι οποίοι κατήγγειλαν πως ‬επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων ,εμπορικών κέντρων και malls.

Σημειώνεται ότι 24ωρη απεργία εξήγγειλε αυτή την Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ενώ την κινητοποίηση στηρίζει η ΓΣΕΕ.

Σχετικά άρθρα