Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις νεκροί στο στρατιωτικό ελικοπτέρο που έπεσε – Σώθηκε μια αρχιλοχίας

Τέσσερις νεκροί στο στρατιωτικό ελικοπτέρο που έπεσε – Σώθηκε μια αρχιλοχίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικό Δυστύχημα, Βίντεο, Ελασσόνα, Ελικόπτερο, Ελληνικός Στρατός, Θεσσαλία,

Νεκροί ανασύρθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του στρατού ξηράς, το οποίο κατέπεσε νωρίτερα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Ζωντανή ανασύρθηκε μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Όπως τονίζεται, «ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Το ίχνος του ελικοπτέρου, τύπου Χιούι (UH-1H), χάθηκε το πρωί στις 07:50, ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Τριήμερο πένθος

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί και να τραυματιστεί μία αρχιλοχίας.

Ο κ. Καμμένος επικοινώνησε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Δείτε σε βίντεο την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

Θερμά συλλυπητήρια και αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των θανόντων αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο UH-1H, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η πατρίδα και ο λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της εθνικής μας άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στοσυλλυπητήριο μήνυμά του.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστα Δουζίνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Υπουργείο Εξωτερικών

«Συγκλονισμένη» από «την τραγική είδηση της απώλειας των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε σήμερα στην περιοχή του Σαρανταπόρου» δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκφράζει παράλληλα τα «ειλικρινή συλλυπητήριά» της στις οικογένειες των εκλιπόντων, καθώς και «την αμέριστη συμπαράστασή» της στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νέα Δημοκρατία

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα «την ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας» που «κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνεια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την οδύνη του «για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

ΚΚΕ

Τη θλίψη του για τον θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας εκφράζει το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ζητεί παράλληλα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος.

Τον Θεό ευχαριστεί η μητέρα της Αρχιλοχία Πλεξίδα

Τον Θεό ευχαριστεί η μητέρα της 27χρονης Βασιλικής Πλεξίδα, της Αρχιλοχία που επέβαινε στο μοιραίο Χιούι που συνετρίβη στο Σαραντάπορο, για την τύχη της κόρης της: Είναι η μόνη ζωντανή από το δυστύχημα, όπου τέσσερις συνάδελφοί της έχασαν τη ζωή τους.

«Από θαύμα ζει η κορούλα μου. Ο Θεός είναι μεγάλος. Έχω μιλήσει μόνο με τους γιατρούς στο τηλέφωνο και μου είπαν οτι έχει κάταγμα στη λεκάνη και εκδορές στα χέρια και πόδια. Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή γιατί μένουμε Τρίκαλα και πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη κοντά στο παιδί μου.

»Συλλυπητήρια σε αυτές τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους. Τον ήξερα τον Κωνσταντίνο Χατζή, ήταν μαζί με τη κόρη μου, πολύ καλό παιδί. Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε στο protothema.gr προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και πως η κόρη της, αν και τραυματισμένη είναι ζωντανή και εκτός κινδύνου.

Η Βασιλική Πλεξίδα είναι αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού και έχει κάταγμα λεκάνης.

Μεταφέρθηκε με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να ελεγχθεί ότι δεν έχει εσωτερική αιμορραγία.

Η Βασιλική Πλεξίδα κατάγεται από τα Τρίκαλα αλλά διαμένει με τον σύζυγό της στον Βόλο καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Σχετικά άρθρα