Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι “παρενόχλησαν” μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα στρατηγό

Οι Τούρκοι “παρενόχλησαν” μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα στρατηγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Οινούσσες, Παναγία, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Πρόκληση μέσω ραντάρ και ασυρμάτων στην Παναγιά, στο νησί που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες και οι Τούρκοι έχουν εδώ και ένα χρόνο «στοχοποιήσει».

Οι Τούρκοι, όπως γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος στην εφημερίδα “Ειδήσεις”, καλούσαν το ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα στρατηγό στην Παναγιά να απομακρυνθεί, γιατί, όπως έλεγαν, πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Η πρόκληση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του διοικητή ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγου Νίκου Μανωλάκου, στις Οινούσσες και στην Παναγιά.

Ο ΑΣΔΕΝάρχης επισκέπτεται φρουρές σε ακριτικά νησιά για να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα, αλλά και για να επιθεωρήσει τα επίπεδα ετοιμότητας που αυτές τις ημέρες έχουν μεγάλη σημασία.

Την ώρα που το ελικόπτερο με τον ΑΣΔΕΝάρχη πετούσε στην περιοχή Οινουσσών – Παναγιάς κλήθηκε από επίγειους σταθμούς ραντάρ να αποχωρήσει άμεσα γιατί, όπως είπαν, παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι χειριστές του ελικοπτέρου συνέχισαν απρόσκοπτα την πτήση τους, αφού ενημέρωσαν και τον ΑΣΔΕΝάρχη, αλλά και τα ελληνικά ραντάρ που έλεγχαν την πτήση τους.

Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Σχετικά άρθρα