Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τον ΑΔΜΕ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τον ΑΔΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκρατικοποιήσεις, Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΔΕΗ, Δικαιοσύνη, Ενέργεια, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στρασβούργο,

Η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά του ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία πώλησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Στρασβούργο.

Η προσφυγή πραγματοποιείται με επίκληση της ενσωματωμένης (στην περιουσία της ΔΕΗ) Ασφαλιστικής Περιουσίας των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων.

Η ΓΕΝΟΠ είχε ήδη καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του ΑΔΜΗΕ η οποία απορρίφθηκε.

«Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία-μέλη της είναι ζήτημα αρχής και ευθύνης να γίνουν τα δέοντα στη βάση του σεβασμού της ασφαλιστικής περιουσίας που δημιουργήθηκε από τις ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών στον εργοδότη (ΔΕΗ) οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Σχετικά άρθρα