Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας η γενοκτονία των Ποντίων

ΝΔ: Ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας η γενοκτονία των Ποντίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Ποντίων, Νέα Δημοκρατία,

«Οι Έλληνες τιμούμε τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της για την 95η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Δεν ξεχνούμε ότι η Γενοκτονία αυτή είναι ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία αποτρόπαιη, κεντρικά οργανωμένη επιχείρηση των Νεότουρκων, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς: Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να ξεχαστεί ο οικονομικός στραγγαλισμός με την άγρια φορολογία, τις επιτάξεις, την αναγκαστική στρατολόγηση των ανδρών στα «Αμελέ Ταμπουρού» και τη βίαιη εξόντωσή τους κάτω από συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας.

«Δεν ξεχνούμε προπάντων ότι οι Τραντέλλενες, οι τρανοί Έλληνες του Πόντου, περιπλανήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αλλά επέζησαν και είναι δίπλα μας. Στην ίδια την Ελλάδα αλλά και στις Κοινότητες της Διασποράς, παντού στον Κόσμο, στέκονται, σήμερα, ολόρθοι και περήφανοι, προσηλωμένοι στα ιδεώδη του Έθνους μας. Στους αγώνες για τα δίκαιά μας, αλλά και για την ανάταξη της Πατρίδας μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα