Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουράντος: Να απαγορευτούν οι εξαγωγές εισαγόμενων φαρμάκων

Λουράντος: Να απαγορευτούν οι εξαγωγές εισαγόμενων φαρμάκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Λουράντος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φάρμακα,

Την άποψη πως η πολιτεία πρέπει να απαγορεύσει τις εξαγωγές εισαγόμενων φαρμάκων σε άλλες χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος μιλώντας στον ρ/σ Flash.

Ο κ. Λουράντος εξήγησε πως τα φάρμακα τα οποία προορίζονται για την Ελλάδα εισάγονται με πολύ χαμηλή τιμή, γιατί οι εταιρείες οι οποίες παράγουν τα φάρμακα δεν δίνουν την ίδια τιμή σε όλα τα κράτη, καθώς η τιμή εξαρτάται από την οικονομική ευμάρεια του κάθε κράτους.

Ενδεικτικά ανέφερε πως εδώ ένα φάρμακο μπορεί να εισάγεται με 10 ευρώ, στη Γερμανία μπορεί να εισάγεται 30 ευρώ.

«Άρα λοιπόν» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ «το φάρμακο που εισάγεται στην Ελλάδα είναι για τις ανάγκες του ελληνικού λαού και για τις δυσκολίες που περνάει και το ασφαλιστικό σύστημα, γι’ αυτό και έρχεται με πολύ μικρή τιμή».

Όμως, όπως σημείωσε, αντί να διοχετεύεται στην ελληνική αγορά, στα ελληνικά φαρμακεία, και κατ’ επέκταση στους Έλληνες πολίτες, αυτοί οι οποίοι είναι να το δώσουν στα ελληνικά φαρμακεία το δίνουν στα ξένα φαρμακεία, με διπλάσια και με τριπλάσια τιμή, κερδίζοντας αμύθητα ποσά.

Σχετικά άρθρα