Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι ότι έχουν σταλεί και άλλα δέματα “βόμβες”

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Φόβοι ότι έχουν σταλεί και άλλα δέματα “βόμβες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αστυνομία, Βασίλης Κικίλιας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Τόσκας, Πυρήνες της Φωτιάς, Τρομοκρατία,

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δέματα “βόμβες” που εστάλησαν στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών την Τετάρτη και στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή του δέματος “βόμβα” στο Βερολίνο ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς δεν αποκλείεται να έχουν αποσταλεί και άλλοι φάκελοι, παγιδευμένοι με εκρηκτικά σε ξένους αξιωματούχους.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το υλικό οι κάμερες καθώς οι ελληνικές αρχές εικάζουν ότι τα δέματα έχουν αποσταλεί μέσω ταχυδρομικού κιβωτίου από κεντρικό σημείο της Αθήνας, με πιθανότερη την Ακαδημίας.

Πηγές τονίζουν ότι οι φάκελοι μεταφέρθηκαν στο Κρυονέρι και «έφυγαν» αεροπορικώς για τους παραλήπτες.

Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν ούτε από τις ελληνικές αλλά ούτε από τις ευρωπαϊκές αρχές στις οποίες εστάλησαν προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος αναγράφεται ως αποστολέας του δεύτερου φακέλου που εξερράγη στο κτίριο του ΔΝΤ στο Παρίσι συναντάται με τον αρχηγό της αστυνομίας και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ενημέρωση Κικίλια από Τόσκα και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα συναντάται ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

ΝΔ: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα