Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές εφημερίδες προκαλούν: Ο Παυλόπουλος κάνει σόου στο “τουρκικό νησί” Ψέριμος

Τουρκικές εφημερίδες προκαλούν: Ο Παυλόπουλος κάνει σόου στο “τουρκικό νησί” Ψέριμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Ουμίτ Γιαλίμ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Τουρκία, Ψέριμος,

Τουρκικές εφημερίδες αναπαράγουν και την Παρασκευή τους απαράδεκτους ισχυρισμούς ότι “η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά”.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που ξεκίνησε από την κεμαλική κεντροαριστερή αντιπολίτευση για να ασκήσει κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αρχίζει και “καλλιεργείται” ως πραγματικότητα στην τουρκική κοινή γνώμη.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι δεν μιλάνε για βραχονησίδες αλλά για νησιά με ελληνικό πληθυσμό.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sozcu καλύπτεται με φωτογραφίες από την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Ψέριμο.

Κυριαρχεί ο τίτλος: «Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο νησί μας που έχουν καταλάβει στο Αιγαίο» – «Κατέλαβαν τα 18 νησιά μας, και από πάνω κάνουν σόου».

Το πρωτοσέλιδο συνεχίζει ως εξής: «Όσο σωπαίνει το κράτος, οι Έλληνες αποχαλινώνονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πήγε στο νησί Ψέριμος που ανήκει στην Τουρκία, επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες».

Στις εσωτερικές σελίδες το δημοσίευμα συνεχίζεται με τίτλο: «Στο ζενίθ οι προκλήσεις στο Αιγαίο».

«Αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά ότι τα 18 νησιά που βρίσκονται στα δικά μας ύδατα έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παυλόπουλος πήγε στο νησί Ψέριμος που ανήκει στα Μούγλα με τον τίτλο του ‘αρχιστράτηγου’».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Aydinlik σε δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο νησί που βρίσκεται υπό κατοχή».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην ΓΓ του Υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος και κρατά το θέμα ψηλά προσπαθώντας να κάνει καριέρα.

Ο Γιαλίμ φέρεται να άσκησε κρητική στον Ερντογάν για την σιωπηλή του στάση όταν ο Έλληνας ομόλογός του «προκαλούσε την Τουρκία».

Ο Γιαλίμ είπε επίσης τα εξής: «Σε όλες τις πλευρές του νησιού κυματίζει η ελληνική σημαία. Στο νησί, μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες, έχουν τοποθετηθεί βαρέα όπλα, όπως κανόνια και αντιαεροπορικά όπλα».

Διαβάστε σχετικά:

1. Ουμίτ Γιαλίμ: Οινούσσες, Ψέριμος, Φούρνοι, Φαρμακονήσι, Λεβίθα, Αγαθονήσι, Αρκοί είναι όλα τουρκικά

2. «Τουρκικό κατεχόμενο έδαφος» οι Οινούσσες ισχυρίζεται ο Ουμίτ Γιαλίμ και προετοιμάζει το πολεμικό επεισόδιο

3. Ουμίτ Γιαλίμ: «18 τουρκικά νησιά υπό ελληνική κατοχή» – «Οι Οινούσσες ανήκουν στη Σμύρνη»

4. Ουμίτ Γιαλίμ: Η Καλόλιμνος είναι τουρκική – Ο Ερντογάν την παρέδωσε στους Έλληνες

Σχετικά άρθρα