Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πέταξαν οπλισμένοι πάνω από το Αιγαίο και με κατασκοπευτικό αεροπλάνο

Οι Τούρκοι πέταξαν οπλισμένοι πάνω από το Αιγαίο και με κατασκοπευτικό αεροπλάνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Αιγαίο Πέλαγος, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Πολεμική Αεροπορία, Τουρκία,

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Αιγαίο, καθώς οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα, λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στη Ρόδο το αεροσκάφος που μετέφερε στο νησί των Δωδεκανήσων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Γύρω στις 10:30, έξι τουρκικά αεροσκάφη, τα τέσσερα εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πέταξαν στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αμέσως απογειώθηκαν δύο ελληνικά μαχητικά, τα οποία καταδίωξαν τα τουρκικά, που πετούσαν σε σχηματισμό, με αποτέλεσμα η αναχαίτιση να μετατραπεί σε εμπλοκή, στον διεθνή εναέριο χώρο, διευκρίνησαν πηγές του ΓΕΕΘΑ στο protothema.gr.

Συνολικά 9 τουρκικά αεροσκάφη (μαχητικά και κατασκοπευτικά) κατέγραψαν μία παραβίαση του εναέριου χώρου (από σχηματισμό δύο μαχητικών) και 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα τέσσερα από τα εννιά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, πετώντας πάνω από το βορειοανατολικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε σχηματισμό των 6 και των 2, ενώ εντοπίστηκε και ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Σχετικά άρθρα