Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δημοκρατία”: Κυνήγι οπαδών του Γκιουλέν στην ελληνική Θράκη από Τούρκους πράκτορες

“Δημοκρατία”: Κυνήγι οπαδών του Γκιουλέν στην ελληνική Θράκη από Τούρκους πράκτορες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κατασκοπεία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πραξικόπημα Τουρκία, Πρόσφυγες, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν, Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε,

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, έχουν πάρει… φωτιά τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να εντοπίσουν συνδέσμους γκιουλενιστών στην ελληνική επικράτεια και δη στη Θράκη.

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» κάνει λόγο για κύμα εισόδου πραξικοπηματιών στην Ελλάδα, οι οποίοι με πλαστά έγγραφα εμφανίζονται ως Σύροι και βρίσκουν διέξοδο στην Ευρώπη.

Πηγές της εφημερίδας κάνουν λόγο για… κυνήγι μαγισσών σε εξέλιξη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

Ειδικότερα πάντως στη χώρα μας οι διάφοροι μηχανισμοί κινούνται αδιάκοπα το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διακριβώσουν τυχόν σχέσεις προσώπων με πραξικοπηματίες, οι οποίοι μάλιστα μπορεί να προσφέρουν καταφύγιο σε φυγάδες από την Τουρκία.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες συγγενικό πρόσωπο του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε είχε βρεθεί στο «μικροσκόπιο», χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ποτέ αν υπάρχει σαφής σχέση του με τους γκιουλενιστές.

Πάντως, πληροφορίες της “Δημοκρατίας” κάνουν λόγο για νήμα που συνδέει πυρήνα στη Θράκη με αντίστοιχο στη Ρουμανία, παρότι ακόμη κάτι δεν έχει εξακριβωθεί και οι έρευνες των πρακτόρων συνεχίζονται.

Την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για «κύμα εισόδου στην Ελλάδα ατόμων που είναι ύποπτα για σχέση με τη FETO, την οργάνωση του Γκιουλέν».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι συγκεκριμένα άτομα επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας, υποδυόμενα Σύρους πρόσφυγες.

«Οι ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα που θέλουν να φύγουν από την Τουρκία συγκεντρώνονται σε χωριά στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης, προκειμένου να περάσουν στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, μια διαδρομή που χρησιμοποιούν συχνά οι Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη» έγραψε η «Χουριέτ».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, άτομα που είναι ύποπτα για σχέσεις με τη FETO έχουν βρει τρόπο να περνούν στην Ελλάδα, παρά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα