Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκέψεις του υπ. Μεταφορών για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη

Σκέψεις του υπ. Μεταφορών για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Μαυραγάνης, Πρόστιμα, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Υπό εξέταση βρίσκεται ένα σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για ενδεχόμενες αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ προς ένα αναλογικότερο σύστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα. Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».

Δύο προτάσεις

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως σε πρόσφατη επαφή με τη διακομματική επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, παραδόθηκαν δύο προτάσεις:

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο».

Η δεύτερη πρόταση αφορά την υιοθέτηση, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και εξήγησε:

«Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση».

Σχετικά άρθρα