Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από επίδειξη δύναμης – Δώστε τους να καταλάβουν!

Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από επίδειξη δύναμης – Δώστε τους να καταλάβουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ίμια, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Τουρκία,

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση, για το περιστατικό παραβίασης εθνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων, όπου αναφέρεται:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ)» επισημαίνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

«Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

»Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

»Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

Είναι η πρώτη φορά που ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, δηλαδή τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου και τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας στα Ίμια, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση των Ιμίων που οδήγησε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου, πράγμα ερμηνεύεται από πολλούς ως μία κίνηση υψηλού συμβολισμού από την πλευρά της Άγκυρας.

Φωτογραφιζόμενοι με φόντο τα Ίμια, οι Τούρκοι στρατηγοί θέλουν να στείλουν το μήνυμα στην τουρκική κοινή γνώμη ότι τα δύο νησιά δεν αποτελούν ελληνικό έδαφος.

Σαφώς και η κυριακάτικη κρουαζιέρα των ισλαμιστών στρατηγών σχετίζεται και με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 ικέτες που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Προβληματισμό δημιουργούν και οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μετά την επίσκεψή του στα Ίμια.

Στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο στρατηγός Ακάρ «τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του τουρκικού στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα το κάνουν. Καμία κατευναστική πολιτική δεν θα τους αποτρέψει.

Το μόνο που θα τους αποτρέψει είναι το ξεκάθαρο μήνυμα ότι την επόμενη φορά θα μαζεύουν πτώματα από τη θάλασσα.

Μόνο με επίδειξη δύναμης το θρασύδειλο ανθρωπάκι που παριστάνει τον σουλτάνο καταλαβαίνει.

Σχετικά άρθρα