Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιονόνερο και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν την Παρασκευή

Χιονόνερο και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν την Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Χιόνι,

Με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα ξεκινήσει η Παρασκευή.

Γρήγορα όμως και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 και πρόσκαιρα ως 8 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Παρασκευή, ενώ παγετός θα σημειώνεται το βράδυ και νωρίς το πρωί σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με παροδική συννεφιά και ως το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 10 έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με λίγα σύννεφα το πρωί. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από μείον 3 έως 4 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές ή χιόνι στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 4 έως 10 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, το πρωί τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βελτίωση στη συνέχεια. Ο υδράργυρος από μείον 3 έως 12 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, σταδιακή εξασθένηση των πολύ ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, παροδικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιόνια με βελτίωση το απόγευμα. Βοριάδες 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και το θερμόμετρο από 4 έως 9 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ασθενείς βροχές, στα βορειότερα παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση. Βοριάδες 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με βελτίωση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 7 βαθμούς.

Στην Αττική, πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ εξασθενούντες, και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα