Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Πέμπτη ο Άρειος Πάγος ανακοινώνει εάν θα εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι ικέτες

Την Πέμπτη ο Άρειος Πάγος ανακοινώνει εάν θα εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι ικέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από αναβολή, αναμένεται τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσουν επί έδρας την έκδοση των αποφάσεων τους για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι οκτώ Τούρκοι ικέτες στρατιωτικοί στη χώρα τους, χωρίς να αποκλείεται και νέα αναβολή.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων, πολύ μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι θεμελιωμένα τάχθηκαν υπέρ της μη έκδοσης.

Παράλληλα, ο κ. Παξινός θέτει ερωτήματα προς τους Αρεοπαγίτες, αλλά και μονολογεί για το εάν «υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αμερόληπτη και αδέκαστη ή θα δικαιωθεί η άλλη πλευρά που μιλά για δικαστές υπάκουους στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και χάριν αυτής λειτουργούσα».

Την περασμένη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η ανακοίνωση των αποφάσεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων ικετών, αλλά λόγω ασθενείας ενός μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων, αναβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πάντως, Αρεοπαγίτες δεν απέκλειαν το απόγευμα της Τετάρτης και την Πέμπτη να υπάρξει νέα αναβολή λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων.

Σχετικά άρθρα