Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράσταση Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ: Περίμενε τις κάμερες για να αρχίσει το… αντάρτικο (φωτο+βίντεο)

Παράσταση Γιαννάκου της ΠΟΕΔΗΝ: Περίμενε τις κάμερες για να αρχίσει το… αντάρτικο (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μέγαρο Μαξίμου, Παύλος Πολάκης, ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Υπουργείο Υγείας,

Σε “σόου” του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, μπροστά στις κάμερες, εξελίχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι 14 συνδικαλιστές, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» και παράλληλα τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».

Σημειώνεται ότι ο Μ. Γιαννάκος είναι συνδικαλιστής που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και δεν είχε να επιδείξει αξιόλογη “αγωνιστική” δράση την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει «ομερτά» στη δημόσια Υγεία, «επιχειρώντας να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική». Δηλώνει δε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με το «καραβάνι της Υγείας», με επόμενο σταθμό τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Πάντως όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν διοριστεί 1.200 επικουρικοί γιατροί, 187 διασώστες στο ΕΚΑΒ, 578 μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό από ΑΣΕΠ, άλλες 1538 θέσεις μόνιμου προσωπικού νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης προκηρύχθηκαν μετά από 7 χρόνια, και είναι στη διαδικασία της κρίσης 760 μόνιμες θέσεις γιατρών στο σύστημα. 2.000 θέσεις μόνιμων γιατρών θα προσληφθούν του χρόνου με βάση την εξαγγελία μας ενώ αναφέρθηκε στις διαδικασίες που εκκρεμούν για προσλήψεις που θα προκηρυχθούν μέχρι το Δεκέμβριο για να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στο 2017.

Σχετικά άρθρα