Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιονίζει και στην Αττική – Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές πόλεις

Χιονίζει και στην Αττική – Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Χιονίζει στα ορεινά της Αττικής, από το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα μικρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα. Κλειστή είναι και η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Ιδιαίτερα έντονα εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα από το βράδυ της Παρασκευής

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Από τις 3 τα ξημερώματα με δυσκολίες γίνονται οι μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, κυρίως λόγω παγετού, ενώ την ίδια στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αδιάλειπτα αλάτι για να το κρατήσουν ανοιχτό.

Στον εθνικό δρόμο Αθήνας-Λαμίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρξαν προβλήματα κυρίως στην κίνηση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Μαρτίνου και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 117χλμ μέχρι το 130χλμ σταμάτησε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων έτσι ώστε να παρεμβαίνουν τα εκχιονιστικά και να ρίχνουν αλάτι στο οδόστρωμα για να διατηρείται ο δρόμος ανοιχτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιπτώσεις ο υδράργυρος έπεσε στην συγκεκριμένη περιοχή στους -9 βαθμούς.

Χιονίζει στη πόλη της Λάρισας

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κάτω του μηδενός από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει χιονόπτωση μέσα στη πόλη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο Ελάφου -Σκλήθρου του Αγιάς Λάρισας, στην Επ. Οδό Καλλιθέας – Καρυάς και Αγιονερίου – Βερδικούσιας.

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε πολλές πόλεις στη Μακεδονία

Τσουχτερό είναι το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλές πόλεις η θερμοκρασία είναι κάτω από μηδέν. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα -10, στο Κιλκίς -7, στη Βέροια -3, στα Γρεβενά -4 και στην Κοζάνη -8.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε σημεία του επαρχιακού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, στην Ημαθία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου Βέροιας-Κοζάνης Βέροιας- Δασκίου και Οδό Νάουσας- 3/5 Πηγαδίων.

Στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας και Κερασιάς- Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στις Σέρρες, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της επαρχιακής οδού Σερρών-Λαϊλιά.Τέλος, στο Κιλκίς απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της επαρχιακής οδού Γουμένισσας-Λιβαδίων.

Σχετικά άρθρα