Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ενεργούμε με ανθρωπιά και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Ενεργούμε με ανθρωπιά και με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισαγγελία Πρωτοδικών, Νίκος Μαζιώτης, Οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Πόλα Ρούπα, Τρομοκρατία,

Ενεργούμε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού αλλά και με ανθρωπιά» διαμήνυσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σημείωσε επίσης, ότι η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του και διαβεβαίωσε ότι «από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά.

Σχετικά άρθρα