Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριστικό φιάσκο: Η ρόδα του Καμίνη δεν γυρίζει – Παρέμβαση εισαγγελέα

Οριστικό φιάσκο: Η ρόδα του Καμίνη δεν γυρίζει – Παρέμβαση εισαγγελέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Πλατεία Συντάγματος, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Να αποσυναρμολογηθεί και να απομακρυνθεί η ρόδα παρατήρησης από την πλατεία Συντάγματος ζητά τώρα, ο δήμος Αθηναίων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων διαβεβαίωναν ότι η ρόδα θα λειτουργήσει «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε».

Απέδιδαν μάλιστα την καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων στις αργίες των γιορτών.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρίας σχετικά με επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό την διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρεία.

 

Σχετικά άρθρα