Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς προβλήματα δόθηκε η “13η σύνταξη” στους χαμηλοσυνταξιούχους

Χωρίς προβλήματα δόθηκε η “13η σύνταξη” στους χαμηλοσυνταξιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναστάσιος Πετρόπουλος, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Εργασίας,

“Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων τα αναλογούντα ποσά του εφάπαξ επιδόματος”, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι είχαν σχηματίσει ουρές στα υποκαταστήματα των τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα.

Επίσης, ο προτεινόμενος διοικητής του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιος Μπακαλέξης διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των 629.600.000 ευρώ, που αφορά την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, διατέθηκε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες περιοχές της χώρας, στις οποίες οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί και εξέφρασαν παράπονα.

Πάντως ο Αθ. Μπακαλέξης εξήγησε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα ΕΛΤΑ, ότι αυτό ενδεχομένως συνέβη διότι σε κάποια κοινότητα δεν πέρασε σήμερα ο ταχυδρομικός διανομέας, ο οποίος θα περάσει αύριο, ή σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο θα καθυστέρησε η εξυπηρέτηση, λόγω κοσμοσυρροής.

«Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά το επίδομα έχει διανεμηθεί παντού και είναι ακριβώς το ποσό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί», τόνισε ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υφυπουργός, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι που πληρώνονται οι συντάξεις τους μέσω των τραπεζών βρήκαν τα ποσά του επιδόματος στον λογαριασμό τους.

Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή είναι η πρώτη πληρωμή που έκανε ο ΕΦΚΑ με μεγάλη επιτυχία, από ό,τι φαίνεται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί καλύτερα και με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση του έργου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικά άρθρα