Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα να διεκδικήσει εξειδικευμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη νησιωτική πολιτική

Κουρουμπλής: Η Ελλάδα να διεκδικήσει εξειδικευμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη νησιωτική πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργείο Ναυτιλίας,

“Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες ώστε η Ελλάδα μαζί με τις χώρες του ευρωπαϊκού Nότου να πάρει πρωτοβουλίες και να διεκδικήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα από την ΕΕ για τη νησιωτική πολιτική“, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών και δημάρχων νησιωτικών περιοχών.

Στην εισήγησή του και απευθυνόμενος προς τους των εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών, ανέφερε την ειδική σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε μαζί τους όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

«Φιλοδοξούμε στην ορμή που δημιουργεί μια νέα προσπάθεια, και όλοι ξέρετε καλύτερα από εμένα τις επιπτώσεις που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στα νησιά της χώρας μας», υποστήριξε ο Π. Κουρουμπλής και ανέφερε σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν 23 περιφέρειες στην Ευρώπη που είναι αμιγώς νησιωτικές και περίπου 200 που έχουν σχέση με τις ακτογραμμές.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η 11η χώρα σε ακτογραμμές και η 97η σε έκταση και ότι αυτό αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα που θα πρέπει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημείωσε επίσης ότι επανειλημμένα η ΕΕ με τις συνθήκες του Άμστερνταμ και της Λισσαβόνας, έχει επισημάνει την ανάγκη ενός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις νησιωτικές περιοχές υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα κατοικημένων νησιών με ό,τι σημαίνει αυτό από πλευράς δυσκολιών.

Σχετικά άρθρα