Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντός της ημέρας η επιστροφή του μερίσματος σε όσους κατασχέθηκε

Εντός της ημέρας η επιστροφή του μερίσματος σε όσους κατασχέθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Στουρνάρας, Κοινωνικό Μέρισμα, Χρήστος Σταϊκούρας,

Ο νόμος είναι σαφής και απαγορεύει τον συμψηφισμό και την κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος για οποιονδήποτε λόγο, τόνισε ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, ανακοίνωσε πως εάν έχει συμβεί «αυθαίρετη πράξη» από τις τράπεζες, «θα διορθωθεί άμεσα και εννοώ σήμερα».

Διευκρίνισε μάλιστα, πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο ακόμα και αν υπάρχει πάγια εντολή από το δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού.

«Το κοινωνικό μέρισμα δεν ακουμπιέται, δε θίγεται, είναι ένα ποσό για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι ακατάσχετο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και πρόσθεσε πως ο ίδιος μίλησε με τον διευθύνων σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση της Τράπεζας.

Υπουργείο Οικονομικών: Να εφαρμοστεί ο νόμος

Οι καταγγελίες πολιτών πως το ποσό του κοινωνικού μερίσματος παρακρατήθηκε από τις τράπεζες λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσαν εντολή στις τράπεζες να μην κατάσχουν το κοινωνικό μέρισμα που πιστώθηκε σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επικοινώνησαν με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σχετικά άρθρα