Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρακώστας: Στο Κιλκίς δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ

Καρακώστας: Στο Κιλκίς δεν αποκλείεται  να γίνει σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κώστας Παπαζάχος, Σεισμός,

Ανοικτό το ενδεχόμενο στην περιοχή του Κιλκίς να γίνει σεισμός και άνω των 5 Ρίχτερ, παρότι αυτό, κατά το παρελθόν, δεν έχει συμβεί, άφησε ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρακώστας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη, για τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρακώστας, συμφώνησε με τον καθηγητή Γεωφυσικής, Κώστα Παπαζάχο, ότι η περιοχή δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα, λέγοντας: «Στην περιοχή αυτή δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει ποτέ κάποιος ισχυρός σεισμός. Έχουν γίνει σεισμοί μέχρι 5 Ρίχτερ».

Έσπευσε, ωστόσο, να σημειώσει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει όριο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Παράλληλα, απέφυγε να συνδέσει τον σεισμό με τα γνωστά ρήγματα στην περιοχή των Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης που έδωσαν τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978.

«Ο σεισμός που έγινε σήμερα θα έχει τη δική του μετασεισμική ακολουθία. Θα σημειωθούν κι άλλοι μικρότεροι σε μέγεθος σεισμοί», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή, από τα ξημερώματα, έχουν σημειωθεί αρκετοί, ασθενείς μετασεισμοί, από 1,5 έως και 2,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σχετικά άρθρα