Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Λουκέτο» στο Presspoint του Ελ. Βενιζέλος

«Λουκέτο» στο Presspoint του Ελ. Βενιζέλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Γιάννης Αλαφούζος, Γιώργος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης,

Σε λουκέτο προχωρά η εταιρεία «Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών PRESSPOINT», μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και κερδοφορίας, στέλνοντας στην ανεργία και με τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων 70 εργαζόμενους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οπως αναφέρει η ΟΙΥΕ, μέτοχοι της PRESSPOINT είναι οι εταιρείες: ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.(Μπόμπολας), ΑΡΓΟΣ Α.Ε.(Ψυχάρης), ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.(Αλαφούζος) και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Α.Ε.

Αιτία του λουκέτου είναι παραχώρηση των χώρων πώλησης σε νέα μειοδότρια εταιρεία, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Ωστόσο, αναφέρει η Ομοσπονδία, η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στο Αεροδρόμιο. Κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου.

Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ.

Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της.

Ξαφνικά οι εργαζόμενοι και το Σωματείο καλούνται ως πρόβατα επί σφαγή και με ταχύτατες διαδικασίες να μπουν σε διαβούλευση για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων, όπου 70 άτομα με 10-15 χρόνια δουλειάς θα πρέπει να έχουν πάει στα σπίτια τους με τη νόμιμη αποζημίωση και μάλιστα χωρίς καμία άλλη πρόταση εκ μέρους της εταιρείας για άμβλυνση των συνεπειών των απολύσεων, όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα