Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Ιωάννινα: Ισχυροί μετασεισμοί δεν άφησαν κανέναν να κοιμηθεί

Σεισμός Ιωάννινα: Ισχυροί μετασεισμοί δεν άφησαν κανέναν να κοιμηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ήπειρος, Ιωάννινα, Σεισμός,

Ο ισχυρός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ του Σαββάτου την Ήπειρο είχε και τρεις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής που ανησύχησαν τον ντόπιο πληθυσμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός κατεγράφη στις 23:14 ώρα Ελλάδος και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Πωγωνίου.

Έξω από τα σπίτια τους πετάχτηκαν έντρομοι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, ειδικά των χωριών του Πωγωνίου και της Ζίτσας λόγω της δόνησης, η οποία είχε είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή.

Ανησυχία στους κατοίκους των Ιωαννίνων προκάλεσε η συνεχιζόμενη μετασεισμική ακολουθία.

Λίγο μετά τις 03.00 σημειώθηκαν τρεις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,5, 4,9 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες.

Στους δρόμους της πόλης δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς πολλές οικογένειες επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν στην παραλίμνια περιοχή.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα από την πτώση βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Σχετικά άρθρα