Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστρέφεται στους δικαστές το 25% του φόρου εισοδήματος

Επιστρέφεται  στους δικαστές το 25% του φόρου εισοδήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δικαστικό Σώμα, Φορολογία, Φόρος Εισοδήματος,

Mε απόφαση της κυβέρνησης επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να στηρίζεται σε σχετική απόφαση του Μισθοδικείου στο οποίο κατέφυγαν δικαστικοί όλων των βαθμίδων, αλλά η περίοδος που γίνεται είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, μετά τα συντονισμένα πυρά της αντιπολίτευσης κατά της πιθανής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ανωτάτων δικαστικών, αλλά και την εκδίκασης από το ΣτΕ του νόμου Παππά για τα κανάλια.

Aπόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτή ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών». Ως γνωστόν οι βουλευτές οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.H

Σχετικά άρθρα