Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη ημέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Πρώτη ημέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαθητές, Πρόσφυγες, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πρώτη ημέρα στο σχολείο η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για τα προσφυγόπουλα, μόνο όμως το 1/3 από όσα αρχικά υπολογίζονταν πήγε για μάθημα.

Καθηγητές αλλά και γονείς υποδέχτηκαν σε 16 σχολεία τα πρώτα προσφυγόπουλα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Γονείς Ελλήνων μαθητών συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι, καθώς κάνουν λόγο για έλλειψη οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης αλλά και προχειρότητας από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης προσφύγων.

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των παιδιών που τελικά κατάφεραν να παρακολουθήσουν την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για 1.500 παιδιά φαίνεται ότι πόρρω απέχουν από την πραγματική κατάσταση, μιας και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχει αναλάβει τη μεταφορά μιλάει για 580 μαθητές, το 1/3 δηλαδή.

Από τα σχολεία πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», κάποιες διευθύνσεις σημειώνουν ότι ήρθαν λιγότερα παιδιά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα μισά απ’ όσα περίμεναν και είχαν προετοιμαστεί να αναλάβουν τη διδασκαλία τους.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας, πάντως, αποδίδουν το μειωμένο αριθμό παιδιών σε καθυστερήσεις που αφορούν τις αιτήσεις των γονέων προσφύγων για να ενταχθούν τα παιδιά τους στις τάξεις υποδοχής.

Σχετικά άρθρα