Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από Έλληνα όμηρο στην Υεμένη για 10 μήνες (βίντεο)

Απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από Έλληνα όμηρο στην Υεμένη για 10 μήνες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Έλληνες, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Υεμένη,

Ένας 56χρονος Έλληνας ζητά βοήθεια από την Ελληνική κυβέρνηση, μέσω ενός βίντεο που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο, ισχυριζόμενος πως εδώ και δέκα μήνες βρίσκεται σε κατάσταση ομηρείας στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Youtube στις 28 Σεπτεμβρίου και έχει βιντεοσκοπηθεί στις 14 του ίδιου μήνα, ο 56χρονος άνδρας που φέρεται να διατηρούσε επιχείρηση, που ειδικεύεται στις επισκευές πλοίων, με έδρα την οδό Δραγατσανίου στον Πειραιά, απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση για βοήθεια.

“Έχω προβλήματα με την καρδιά μου, θέλω να γυρίσω στην οικογένειά μου”

Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα”, αναφέρει μιλώντας στα αγγλικά ο απαχθείς.

“Έχω προβλήματα με την καρδιά μου, θέλω να γυρίσω στην οικογένειά μου”, σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, έχει πραγματοποιηθεί σχετική καταγγελία για την απαγωγή του στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Απαγωγών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπως και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα

Παράλληλα, άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος του 56χρονου, υποστηρίζει πως τα ίχνη του χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αναχωρήσει από το Αντεν με προορισμό την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστό ότι οι απαγωγείς έχουν ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωσή του από τους εργοδότες του και όχι από την οικογένειά του.

Για τον εντοπισμό του έχουν ξεκινήσει έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Υεμένης απέβησαν άκαρπες.

Σχετικά άρθρα