ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαφάνιση Μπεν: Όλα όσα είπε ο μάρτυρας – κλειδί

Εξαφάνιση Μπεν: Όλα όσα είπε ο μάρτυρας – κλειδί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξαφάνιση Ανηλίκου, Κως,

Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρακλειδί δίνει εξηγήσεις για την κινητοποίηση των Βρετανών αστυνομικών που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω για την ανεύρεση του εξαφανισμένου Μπεν.

Ενώ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν.

«Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Κόστος άνω του 1 εκατ. λιρών

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν, το κόστος των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 1 εκατ. λίρες, συμμετέχει ενεργά και ένας Έλληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ.

Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επικοινωνία μεταξύ των βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε για την τροπή που έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες μετά την αποκάλυψη ότι το μικρό αγόρι ίσως καταπλακώθηκε από εκσκαφέα.

«Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών.

Έστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία.

Την επόμενη ημέρα ειδοποίησαν τον προϊστάμενό μου και κάπως έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό της συγκεκριμένης επιχείρησης», δηλώνει ο Θ. Φουρλής ως προς το πώς ενεπλάκη με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Κω. «Ο ρόλος μου αφορά στην επικοινωνία μεταξύ βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών, αλλά συμμετέχω και στις έρευνες.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος Έλληνας δεν μιλάει αγγλικά, τότε αξιολογώ τις πληροφορίες που προσφέρει.

Η αρχική αυτή επαφή είναι σημαντική επειδή επαφίεται σε μένα να εξετάσω κατά πόσο μία μαρτυρία συμβάλλει στις έρευνες, καθώς και στο να χτίσω μια καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και του ατόμου που θέλει να μιλήσει».

Σχετικά άρθρα