Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Θάσο, σε ύφεση στο Άγιο Όρος (βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Θάσο, σε ύφεση στο Άγιο Όρος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Βίντεο, Θάσος, Πυρκαγιά, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά,

Όπως φαίνεται, η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη Θάσο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε εξαιτίας κεραυνών στο νησί.

Τέσσερα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια, έχοντας μετατρέψει σχεδόν όλο το νησί σε μία πύρινη κόλαση.

Λόγω της πυρκαγιάς έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί  Άνω και Κάτω Καζαβήτι, οι Αλυκές και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή Θυμωνιά. Κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι πυρκαγιές και στα τέσσερα μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές ορεινές περιοχές, στις οποίες είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση.

Στη Θάσο στη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 36 στρατιώτες, 11 υδροφόρες και τρία μηχανήματα ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως  ημέρας αναμένεται να πετάξουν εκ νέου πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα.

Οι δυνατοί άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολο το  έργο της κατάσβεσης αλλά έχουν κλείσει και την πορθμειακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος, με αποτέλεσμα η μετάβαση στο νησί να γίνεται μόνο από την Κεραμωτή.

Στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του.

Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 έγινε κατορθωτή η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκαν νωρίτερα στην περιοχή του Πρίνου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς που καίει στη Θάσο.

Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή τόσο εκείνοι όσο και οι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο.

Υπό έλεγχο σε Λουτράκι-Κομοτηνή

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

Επί τόπου στη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρου τμήματος και πέντε μηχανήματα.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε αγροτοδασική έκταση στην Περαχώρα Λουτρακίου και στο Μαυρομμάτι Κομοτηνής.

Σχετικά άρθρα