Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατακλυσμός στη Μεσσηνία – 3 γέροντες νεκροί από την πλημμύρα (φωτο + βίντεο ΣΟΚ!)

Κατακλυσμός στη Μεσσηνία – 3 γέροντες νεκροί από την πλημμύρα (φωτο + βίντεο ΣΟΚ!)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καιρός, Καλαμάτα, Μεσσηνία, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς,

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη τη χώρα.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης.

kalamata2

Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο χωριό Πήδημα της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο.

Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της.

kalamata3

Νεκρός βρέθηκε επίσης στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 92χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα.

Τέλος, νεκρή ανασύρθηκε και μία 90χρονη γυναίκα από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας.

Την ίδια ώρα, φανερά συντετριμμένος μίλησε στο protothema.gr ο Σταθόπουλος Παναγιώτης, ο γιος του άτυχου ηλικιωμένου εξηγώντας πως ο πατέρας του πέθανε όχι από πνιγμό αλλά από ανακοπή, στο σπίτι του στη Θουρία Καλαμάτας.

«Φοβήθηκε πολύ ο πατέρας μου όταν άρχισαν να μπαίνουν νερά στο ισόγειο του σπιτιού του. Δεν πέθανε από πνιγμό αλλά από ανακοπή καρδιάς. Ήταν 92 ετών. Πώς να αντέξει αυτή την εικόνα να πλημμυρίζει το σπίτι του; Εκείνη την ώρα ήταν με τη γυναίκα που τον πρόσεχε, σοκαρίστηκε, φοβήθηκε και πέθανε», είπε.

kalamata4 Οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Στούπα της Μεσσηνίας καταδεικνύουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα να καταλήξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια.

Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.

Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Δείτε βίντεο από τα τοπικά Μέσα:

Σχετικά άρθρα