Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος εισαγγελέας υποδυόμενος τον πρόσφυγα ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Χίο

Τούρκος εισαγγελέας υποδυόμενος τον πρόσφυγα ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Χίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πραξικόπημα Τουρκία, Πρόσφυγες, Τουρκία, Χίος,

Ένας Τούρκος δικαστής βρισκόταν μεταξύ των έξι προσφύγων και μεταναστών που διασώθηκαν ανοιχτά της Χίου από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πρόκειται για έναν 50χρονο δικαστικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του οποίου διώκεται από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Τα στελέχη του λιμεναρχείου Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, διακρίβωσαν κατά τόπο αδιαμφισβήτητο την ταυτότητα και την ιδιότητα του Τούρκου υπηκόου.

Ο Τούρκος δικαστικός, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού πολιτικό άσυλο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του astraparis.gr, ο 50χρονος εισαγγελέας, που εμφανίσθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, παρά μόνον με μεταφράστρια ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, αρνήθηκε να λάβει προθεσμία τριών ημερών που του πρότεινε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος μακριά και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει.

Σχετικά άρθρα