Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτίου: Η Eλλάδα πρέπει να εφαρμόσει θεσμούς αποϊδρυματοποίησης

Φωτίου: Η Eλλάδα πρέπει να εφαρμόσει θεσμούς αποϊδρυματοποίησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεανώ Φωτίου,

Ελέχους για την περιουσία των Ιδρυμάτων ξεκινά η κυβέρνηση, όπως είπε η Θεανώ Φωτίου.

Σκοπεύουμε να ελέγχουμε, να έχουμε μηχανισμούς ελέγχου και διαφάνειας όλων αυτών των περιουσιών των ιδρυμάτων και την απόδειξη ότι πράγματι διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς και όχι ότι λιμνάζουν στα χέρια διοικήσεων οι οποίες έχουν αλλότριες σκέψεις» δήλωσε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στον realfm 97,8.

“Το κράτος πρόνοιας πρέπει να αποκτήσει διαφανείς κανόνες προς το δημόσιο συμφέρον”

«Το κράτος πρόνοιας πρέπει να αποκτήσει διαφανείς κανόνες προς το δημόσιο συμφέρον και συγχρόνως θέλω να πω με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ότι όλο αυτό το σύστημα θα εποπτεύεται από τον εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, αξιολόγησης όλων των πολιτικών για την κοινωνική ένταξη και αλληλεγγύη, μηχανισμός ο οποίος στήνεται για πρώτη φορά στο υπουργείο μας, χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει ραχοκοκαλιά ένα γεωπληροφοριακό σύστημα» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναφερόμενη στην αποϊδρυματοποίηση η κ. Φωτίου σημείωσε ότι «Η χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει θεσμούς αποϊδρυματοποίησης και για αυτό ξεκινάμε και με έναν πρώτο νόμο, προάγγελο όλου αυτού του νόμου πλαισίου που θα αφορά την αναδοχή και υιοθεσία και ένα δεύτερο νόμο που θα αφορά τους κανόνες λειτουργίας, πιστοποίησης όλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου».

Σχετικά άρθρα