Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας και Αλβανίδα προσπάθησαν να πουλήσουν 4 μηνών βρέφος

Έλληνας και Αλβανίδα προσπάθησαν να πουλήσουν 4 μηνών βρέφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Πάτρα, Το Χαμόγελο του Παιδιού,

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (3-2-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, ένας 36χρονος Έλληνας και μια 35χρονη Αλβανίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πώληση βρέφους.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι απότοκος αξιοποίησης κατάλληλων στοιχείων που προέκυψαν από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ενώ στην επιχείρηση που οργανώθηκε για τη σύλληψη των δραστών συμμετείχαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με τους δυο δράστες, οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους (αγόρι) 3,5 μηνών περίπου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε την Κυριακή, σε πολυχώρο στη Πάτρα, οι δράστες επέδειξαν το μωρό στους αστυνομικούς και ζήτησαν για την πώληση του το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, μετά από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία, συμφωνήθηκε η πώληση έναντι 10.000 ευρώ, ενώ σε συνάντηση που ακολούθησε σε χώρο στάθμευσης super market στη Πάτρα, οι δυο διαμεσολαβητές παρέλαβαν το συμφωνημένο χρηματικό πόσο, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 10.000 ευρώ και παρέδωσαν στους αγοραστές αστυνομικούς το βρέφος με το βιβλιάριο υγείας του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε το μωρό είναι 4 μηνών περίπου, Ρουμανικής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία της 21χρονης μητέρας του.

Το αγοράκι παραλήφθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ μεταφέρθηκε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των φυσικών γονέων και για τη σχέση τους με τους διαμεσολαβητές συνεχίζονται.

Την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.

Σχετικά άρθρα