Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ILO: Υψηλή ανεργία για πολλά χρόνια στην Ελλάδα

ILO: Υψηλή ανεργία για πολλά χρόνια στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γκάι Ράιντερ, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας,

Την εκτίμηση ότι ακόμα και με μέσους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 3,5% το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα είναι κοντά στο 22% μέχρι το 2019 εκφράζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (International Labour Organization – ILO) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόσο γα τη μαύρη εργασία όσο και για τη μετανάστευση εργατικού δυναμικού εκτός Ελλάδας.

Ο γενικός διευθυντής της ILO, Γκάι Ράιντερ, αναμένεται να ενημερώσει αύριο Τρίτη τη Βουλή για τις εκτιμήσεις της οργάνωσης για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, καθώς η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση θέμα «Κοινωνικός Διάλογος στην Ελλάδα της Κρίσης».

Στην ετήσια έκθεση «Παγκόσμιες Τάσεις στην Αγορά Εργασίας» (Global Employment Trends 2014) του ILO σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η μέση διάρκεια ανεργίας έχει πλέον αυξηθεί στους 9 μήνες, όταν στην Ισπανία ανέρχεται σε 8 μήνες.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας θεωρεί πως η κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα παραμένει αδύναμη και απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να βελτιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό η ILO θεωρεί πως ακόμη και με μέσους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 3,5% το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα είναι κοντά στο 22% μέχρι το 2019.

Ο διεθνής οργανισμός έχει άλλωστε ήδη απευθύνει προειδοποιήσεις αφενός για τον κίνδυνο να αυξηθεί περαιτέρω η μαύρη εργασία στην Ελλάδα, αφετέρου για την βλαπτική επίπτωση της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού εκτός Ελλάδας.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις, η οποία ενδεχομένως να τεθεί στο δημόσιο διάλογο , εάν τελικά η τρόικα θεωρήσει πως το υφιστάμενο καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει από το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα