Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κατάσταση στην Τουρκία “έφερε” τουρίστες στην Ελλάδα

Η κατάσταση στην Τουρκία “έφερε” τουρίστες στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Τουρισμός, Τουρκία,

Η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία αποτέλεσε ένα σημαντικό λόγο για την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας μας επισημαίνει στην εβδομαδιαία ανάλυση της, η Alpha Bank .

Αναλυτικότερα, τονίζεται ότι η αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας λόγω της μεγάλης συμβολής των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής», που ευνοήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από την πρόσφατη πολιτική αναταραχή στην Τουρκία, σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής στο πρώτο εξάμηνο 2016 (4,3%), διαμορφώνουν συνθήκες περαιτέρω τόνωσης της απασχόλησης σε ετήσια βάση, στους επόμενους μήνες.

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 1,7%, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2016 και σε όρους πενταμήνου κατά 2,7%, έναντι 1,4% το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2015.

Ανοδική είναι και η τάση της απασχόλησης με βάση τον κινητό μέσο έξι μηνών. Αυξήθηκε επίσης αισθητά, το ποσοστό απασχόλησης (δηλαδή ο αριθμός των απασχολουμένων προς το σύνολο του ενεργού πληθυσμού) στο 45,4%, στο πεντάμηνο 2016, έναντι 44,4% στην αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σχετικά άρθρα