Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ελλάδα έχει παρατήσει 1400 Κούρδους Γιαζίντι σε άθλιες συνθήκες”

“Η Ελλάδα έχει παρατήσει 1400 Κούρδους Γιαζίντι σε άθλιες συνθήκες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, Πρόσφυγες,

Το BasNews, κουρδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα του βορείου Ιράκ, κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει 1.400 Κούρδους Γιαζίντι σε άθλιες συνθήκες στο προσφυγικό καταυλισμό στην Πέτρα στον Όλυμπο.

Αφού απέδρασαν από το Ισλαμικό Κράτος, τη σφαγή και τον θρησκευτικό διωγμό, εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι Γιαζίντι βρήκαν καταφύγιο στο ιρακινό Κουρδιστάν ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νάντια Μουράντ, η Γιαζίντι που είχε πιαστεί ερωτική σκλάβα και τώρα δρα ως διεθνής ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των συμπατριωτών της, επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα και κατέκρινε τις “απαράδεκτες συνθήκες” που οι Γιαζίντι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν εκεί.

“Οι συνθήκες στην Πέτρα είναι απαράδεκτες και η απομόνωση της περιοχής έχει προκαλέσει συναισθηματική βλάβη σε πολλούς Γιαζίντι που ξέφυγαν από τη γενοκτονία”, έγραψε η Μουράντ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Αυτό για τη “συναισθηματική βλάβη” δεν το καταλαβαίνουμε είναι η αλήθεια, διότι εάν οι Γιαζίντι δεν είχαν βρει έστω κι αυτό το καταφύγιο εκεί να δει η Νάντια Μουράντ τι βλάβη θα παθαίνανε και δεν θα ήταν μόνο συναισθηματική.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι δεν πρέπει να προσέξουν ώστε οι Γιαζίντι να τύχουν ανθρώπινης αντιμετώπισης, για πολλούς και διαφόρους λόγους πέρα από τους αυτονόητους.

Η Μάντια Μουράντ είπε ακόμα ότι 1.400 Γιαζίντι ζουν στην Πέτρα “δίχως εκπαίδευση, ελπίδα, μέλλον”. Είπε κανείς στη Νάντια Μουράντ ότι στην ίδια κατάσταση είναι και ο ελληνικός λαός που τους φιλοξενεί;

Η Νάντια Μουράντ ζητά από τις ελληνικές Αρχές να μεταφερθούν οι Γιαζίντι σε άλλη εγκατάσταση κοντά σε πόλη.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι του βορείου Ιράκ που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής ηλιολατρικής θρησκείας.

Επειδή δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά ηλιολάτρες, οι φανατικοί ισλαμιστές τους θεωρούν “σατανιστές”, “άπιστους” και “ειδωλολάτρες” και θεωρούν ότι έχουν “θεϊκή αποστολή” όταν τους σφάζουν και τους καταδιώκουν, διότι οι Γιαζίντι πρέπει να εξισλαμιστούν ή να πεθάνουν.

Οι τζιχαντιστές μάλιστα θεωρούν ότι εάν βιάζουν ομαδικά γυναίκες Γιαζίντι τις εξισλαμίζουν.

Ο “ανθρωπιστής” κύριος Μουζάλας και η υπόλοιπη παρέα, μαζί με τον Κυρίτση, θα ασχοληθούν ώστε να λυθούν τα προβλήματα των Γιαζίντι ή επειδή δεν είναι μουσουλμάνοι τους έχουμε αφήσει στη… μοίρα τους;

Σχετικά άρθρα