Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φιλιππίδης είπε στους Τούρκους ότι διώκεται πολιτικά λόγω φιλίας με τον Καραμανλή

Ο Φιλιππίδης είπε στους Τούρκους ότι διώκεται πολιτικά λόγω φιλίας με τον Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Φιλιππίδης, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

Ως πολιτικά διωκόμενος εμφανίσθηκε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου που αποφάσισε την αποφυλάκισή του ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, η τουρκάλα δικηγόρος του, ενώπιον των Τούρκων δικαστών, ανέφερε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος Φιλιππίδη στόχο έχει να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήταν μη νόμιμο και οι Τούρκοι δικαστές έκριναν ότι εκδόθηκε (το ένταλμα) πριν ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Το γεγονός αυτό δεν ισχύει αναφέρουν από την Εισαγγελία Εφετών (Τμήμα Εκδόσεων) και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φιλιππίδη προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί στις τουρκικές Αρχές.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, μόλις έγινε γνωστή χθες το απόγευμα η απόφαση με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης, απέστειλε κατεπείγον σήμα στις τουρκικές Αρχές, με το οποίο ζήτησε την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η δίκη για το δεύτερο ένταλμα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης αυτής η Εισαγγελία Εφετών θα αποστείλει πρόσθετα έγγραφα, για να πετύχει την έκδοση Φιλιππίδη. Σημειώνεται, ότι πριν από 15 ημέρες, η Ελληνική Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την έκδοση δύο Κούρδων, την έκδοση των οποίων ζητούσαν από την Ελλάδα οι τουρκικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα