Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

100 Ελληνόπουλα από την Ουκρανία φιλοξενεί το ΥΠΕΞ στα Βίλια

100 Ελληνόπουλα από την Ουκρανία φιλοξενεί το ΥΠΕΞ στα Βίλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Πλευράκης, Έλληνες, Ελληνική Ομογένεια, Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Ουκρανία, Παιδικές Κατασκηνώσεις, Πόντιοι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Εκδήλωση επίσημης υποδοχής εκατό παιδιών Ελλήνων από ελληνικά χωριά στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Νότιας Ουκρανίας, που θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, έλαβε χώρα στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου, στα Βίλια Αττικής.

Σε μία συγκινητική τελετή, στην οποία παρέστη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), κ. Δημήτριος Πλευράκης, με πρωτοβουλία και συντονισμό του οποίου σχεδιάστηκε το πρόγραμμα, καθώς και η ηγεσία του Δήμου Ασπροπύργου, τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Η παρουσία ποντιακού συγκροτήματος και ο ήχος της ποντιακής λύρας έδωσαν πνοή στον κοινό χορό των παιδιών από την Ουκρανία και των ποντίων παιδιών από τον Ασπρόπυργο.

Η στιγμή, που όλα τα παιδιά τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο κι ένα κορίτσι από το βομβαρδισμένο σχολείο του Ελληνικού χωριού Σαρτανά τραγούδησε το τραγούδι «Δεν φοβάμαι, είμαι από την χώρα των Ελλήνων», φόρτισε συναισθηματικά την εκδήλωση και υπογράμμισε με ξεχωριστό τρόπο το νόημα της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στοχεύει στην άμεση συμπαράσταση, στήριξη και ανακούφιση των ομογενών που πλήττονται ιδιαιτέρως από τις επώδυνες συνέπειες της σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά, ηλικίας από 8 έως 15 ετών, θα φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Ασπροπύργου, όπου έχει οργανωθεί πρόγραμμα με δραστηριότητες, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικών χορών, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σχετικά άρθρα