Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Αγρίνιο έκαναν έρανο για να κινηθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!

Στο Αγρίνιο έκαναν έρανο για να κινηθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία, Ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ | Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Νοσοκομείο Αγρινίου,

Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και συνάμα αδυναμίας αγοράς των απαραίτητων ανταλλακτικών βρίσκονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας. Τα οχήματα αυτά μάλιστα είναι τα νεότερα σε ηλικία οχήματα που διαθέτει ο συγκεκριμένος στόλος, με αποτέλεσμα η υγεία και η ζωή των κατοίκων να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο τόσο από τις ελλείψεις όσο και από τα ασθενοφόρα-«παγίδες» που κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού.

Ο νομός συνολικά διαθέτει 7 ασθενοφόρα, όλα παλιά (τα 5 αγοράστηκαν πριν το 2004) και σε άθλια κατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, καθένα απ’ αυτά έχει διανύσει 650.000 χλμ. Κανένα δεν διαθέτει κλιματισμό, ενώ όλα έχουν περάσει άπειρες φορές από επισκευή. Ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι δανεικό από την Αμφιλοχία, ενώ από τα δύο νεότερα σε ηλικία οχήματα το πρώτο βρίσκεται παροπλισμένο στο συνεργείο για 8 μήνες λόγω υψηλού κόστους συντήρησης και το δεύτερο ανά 10 ημέρες περίπου βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει την οριακή κατάσταση των οχημάτων και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται, καθώς και να θέσει σε λειτουργία τα δύο ασθενοφόρα που έχουν ακινητοποιηθεί για να ανακουφιστούν προσωρινά οι ανάγκες, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αγρινίου – Αμφιλοχίας ξεκίνησε έρανο για την επισκευή τους. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπία του Σωματείου παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για να ζητήσει 650 ευρώ συν ΦΠΑ για την αγορά μεταχειρισμένων (!) ανταλλακτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας Αγρινίου του ΕΚΑΒ ο οποίος διαθέτει 3 ασθενοφόρα έχει υπό την ευθύνη του το Δήμο Αγρινίου, το Δήμο Θέρμου, καθώς επίσης το Ξηρόμερο, το Μεσολόγγι και την περιοχή της Αμφιλοχίας η οποία διαθέτει μόνο 1 όχημα αφού το άλλο το έχει δανείσει στο Αγρίνιο. Επισημαίνεται δε πως οι περισσότερες διαδρομές περιλαμβάνουν διέλευση μέσα από δύσβατους δρόμους ορεινών όγκων.

Την ίδια ώρα, η προμήθεια νέων ασθενοφόρων για την περιοχή έχει παραπεμφθεί στο απώτερο μέλλον, αφού το συγκεκριμένο κομμάτι του προηγούμενου διαγωνισμού δεν καρποφόρησε. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας σύντομα θα «τρέξει» νέος. Ας ελπίσουμε να μην έχει κι αυτός την ίδια τύχη με τον προηγούμενο, ο οποίος ολοκληρώθηκε σχεδόν μετά από… 9 χρόνια.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Σχετικά άρθρα