Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προτεστάντες(;) προσπάθησαν να προσηλυτίσουν πρόσφυγες στη Λέσβο

Προτεστάντες(;) προσπάθησαν να προσηλυτίσουν πρόσφυγες στη Λέσβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλάμ, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Προτεσταντισμός, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Προσπάθεια προσηλυτισμού προσφύγων από χριστιανούς που εργάζονται στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο, «αποκαλύπτει» με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χριστιανοί έχουν προσπαθήσει να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους που ζητούν άσυλο στη χώρα μας.

Αυτό, όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, έχει συμβεί σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες, με κάποιους εργαζόμενους μάλιστα να έχουν τυπώσει φυλλάδια στην αραβική γλώσσα με το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη και να το έχουν διανείμει σε ανθρώπους που κρατούνται στη Μόρια.

Το φυλλάδιο, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα, προσκαλεί όσους ζητούν άσυλο να υπογράψουν μια δήλωση στην οποία να αναφέρουν τα εξής:

«Ξέρω ότι είμαι αμαρτωλός… Ζητώ από τον Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μου και να μου χαρίσει την αιώνια ζωή. Επιθυμία μου είναι να αγαπάω και να υπηρετώ αυτόν τον κόσμο».

Δείτε το φυλλάδιο που φέρεται να διανεμήθηκε:

filladio

Παρατηρώντας το φυλλάδιο κανείς προσεκτικά, κάτω αριστερά, θα δει ότι έχει εκτυπωθεί στις ΗΠΑ. Άρα, το πιθανότερο είναι οι συγκεκριμένοι “προσηλυτιστές” να είναι προτεστάντες.

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί πολλοί άνθρωποι εδώ είναι μουσουλμάνοι και έχουν πρόβλημα με το να αλλάξουν θρησκεία. Μάλιστα, προσπάθησαν να το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, της πιο ιερής γιορτής των μουσουλμάνων», είπε ο Μοχάμεντ, ένας κρατούμενος που προέρχεται από τη Δαμασκό.

«Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, αλλά αν εσύ είσαι χριστιανός και σου δώσω το Κοράνι, πώς θα νιώσεις;», είπε ένας άλλος Σύρος, ο Αχμέντ.

Το φυλλάδιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, διανεμήθηκε από τουλάχιστον δύο εκπροσώπους της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Euro Relief.

Την ίδια ώρα σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με την ΜΚΟ, είπε ότι αποδοκιμάζει τη διανομή τέτοιων φυλλαδίων, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να τα διένειμαν κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.

Ο διευθυντής της Euro Relief, Στέφανος Σαμιωτάκης, δήλωσε στον Guardian: «Εχουμε αναλάβει ήδη δράση και οι εθελοντές μας ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρέπει να διανέμουν τέτοιου είδους φυλλάδια. Ο κώδικας δεοντολογίας μας αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτό είναι κάτι που απλά δεν μπορούν να κάνουν και ότι αν κάποιος το επιχειρήσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, αν και ρωτήθηκε για τα περιστατικά αυτά.

Σχετικά άρθρα