Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρανίου τόπος η βόρεια Εύβοια: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά (βίντεο)

Κρανίου τόπος η βόρεια Εύβοια: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εύβοια, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Δίχως να έχει επιτευχθεί ακόμα ο περιορισμός της μεγάλης πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της κοντά στον οικισμό Λίμνη.

Οι φλόγες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν περάσει την αντιπυρική ζώνη και κατακαίει ότι βρίσκει στον διάβα της, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να δυσκολεύουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Πλέον οι φλόγες βρίσκονται κοντά στην Κωμόπολη της Λίμνης, αλλά για την ώρα δεν έχουν δοθεί οδηγίες εκκένωσης του οικισμού.

Προληπτικά θα δέσει το οχηματαγωγό Καπετάν Αριστείδης σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση, ενδεχόμενο για το οποίο προειδοποίησε ο δήμαρχος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ηδη πάντως η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους, ενώ όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, κάηκε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία, καθώς και αποθήκες.

Οι κάτοικοι από τον οικισμό Κατούνια εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, λόγω δυσφορίας από τους πυκνούς καπνούς.

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 15 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 7 χωματουργικά μηχανήματα, 6 αεροσκάφη και 5 Πεζετέλ.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Δείτε βίντεο:

Σχετικά άρθρα