Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανθός: Απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν θέλει αύξηση στα προϊόντα καπνού!

Ξανθός:  Απαγορεύει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και δεν θέλει αύξηση στα προϊόντα καπνού!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Αντικαπνιστικός Νόμος, Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Κάπνισμα, Καπνιστής, Καπνός, Υπουργείο Υγείας,

Μια δικαιολογία που για πολλούς δεν στέκει επικαλείται ο υπουργός Υγείας Α.Ξανθός για την απαγόρευση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ ταυτόχρονα δίνει μάχη για να μην γίνει καμία αύξηση της τιμής των κανονικών τσιγάρων!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός σε συνέντευξη του στο www.praktoreio-ygeias.gr υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, επειδή είναι προθάλαμος για το κάπνισμα, θα αντιμετωπιστεί ως μέσο προσομοίωσης της καπνιστικής συμπεριφοράς και θα απαγορεύεται η χρήση του όπου και των προϊόντων καπνού.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει προσβλητικό για τη χώρα, το γεγονός της μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου,προαναγγέλοντας πιο αυστηρές ρυθμίσεις και συντονισμένη δράση πολλών υπουργείων στη μάχη κατά του καπνίσματος.

Στόχος για το υπουργείο Υγείας είναι να αλλάξει η κοινωνική κουλτούρα για το κάπνισμα, ενώ ο κ. Ξανθός δεν συμφωνεί με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, παρότι δέχεται εισηγήσεις για αυτό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να αποζημιώνονται ξανά από τα ταμεία τα φάρμακα που αποδεδειγμένα συμβάλουν στη διακοπή του καπνίσματος.

Δεν φτάνει η καταστολή και οι αποκρουστικές φωτογραφίες στα πακέτα, τονίζει ο υπουργός Υγείας και ζητά προτάσεις από όλους και διακομματική στήριξη για να εφαρμοστούν οι νέες διατάξεις.

Σχετικά άρθρα