Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με καθυστέρηση έφτασε η βοήθεια του “Δευκαλίωνα” στην Κεφαλονιά

Με καθυστέρηση έφτασε η βοήθεια του “Δευκαλίωνα” στην Κεφαλονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κεφαλονιά, Πολεμικό Ναυτικό, Σεισμός,

Μπορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του σχεδίου «Δευκαλίων» λίγες μόλις ώρες μετά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά, ωστόσο οι μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα 5,7 Ρίχτερ στο νησί δημιούργησαν σοβαρά κωλύματα στην υλοποίηση της επιχείρησης, αφού τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούν να δέσουν κοντά στις πληγείσες περιοχές

Πρόκειται για το πλοίο «Προμηθέας», όπου θα φιλοξενηθούν άστεγοι Κεφαλονίτες, αλλά και το αρματαγωγό ΧΙΟΣ, το οποίο μεταφέρει βοήθεια προς τους πληγέντες, κουβέρτες,τρόφιμα και κινητά μαγειρεία.

Σύμφωνα με το onalert.gr, ο κυβερνήτης του ΧΙΟΣ κάνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να εντοπίσει κάποιο σημείο του νησιού που να μπορέσει να δέσει και να ξεφορτώσει, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος -λόγω των ισχυρών και επιφανειακών σεισμικών δονήσεων-, να έχουν προκληθεί σημαντικές «αλλαγές» στον βυθό.

Γι΄ αυτό το ετοιμάστηκε αποστολή βατραχανθρώπων που ανέλαβαν αποστολή χαρτογράφησης αστραπής.

Η ομάδα της ΜΥΚ ολοκλήρωσε τους ελέγχους στο λιμάνι του Αργοστολίου, και έδωσε έγκριση καταλληλότητας. Η ομάδα μεταβαίνει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους στο εκεί λιμάνι

Οι 160 σκηνές που έφτασαν με C-130 το πρωί μεταφέρθηκαν στο Ληξούρι και ξεκινά το στήσιμο τους. Επιπλέον 120 σκηνές μεταφέρονται με άλλο C-130.

Σχετικά άρθρα