Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: “Γκρίζα προπαγάνδα” τα περί μείωσης των κύριων συντάξεων

Κατρούγκαλος: “Γκρίζα προπαγάνδα” τα περί μείωσης των κύριων συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Γιώργος Κατρούγκαλος, ΕΚΑΣ, Επικουρικές Συντάξεις, Εφάπαξ, Συντάξεις,

Στο 9% του ΑΕΠ ανέρχεται το έλλειμμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για την έκδοση νέων συντάξεων και την απονομή εφάπαξ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «γκρίζα ή μαύρη προπαγάνδα» τα όσα γράφονται για μείωση των κύριων συντάξεων, διευκρινίζοντας ότι οι μειώσεις που φαίνονται αφορούν τις αλλαγές στην παρακράτηση φόρου. Ανέφερε επίσης ότι οι μειώσεις αφορούν το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων και τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα επανυπολογιστούν όπως είπε, στις περιπτώσεις όπου μαζί με τις κύριες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλος στις περισσότερες επικουρικές δεν θα υπάρξει μείωση, και σε μερικές περιπτώσεις θα υπάρξει αύξηση, ενώ οι μειώσεις που θα γίνουν, αφορούν το 10% των συνταξιούχων ή το 20% των συντάξεων.

Όσον αφορά το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι η μείωση οφείλεται στην κατάργηση του κοινωνικού πόρου το 2014 ο οποίος αντιστοιχούσε σε 20 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, είπε ότι ήταν από τα αρνητικά «που δε μπορέσαμε να αποτρέψουμε γιατί ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου που αποφασίστηκε και με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού» και χαρακτήρισε «εξόχως δημαγωγική την κριτική που από ασκείται από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Σχετικά άρθρα