Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Σύμη: Τουρκικά φουσκωτά προσεγγίζουν το νησί

Συναγερμός στη Σύμη: Τουρκικά φουσκωτά προσεγγίζουν το νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Σύμη, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Αγωνία έχει προκαλέσει το περιστατικό με δύο τουρκικά φουσκωτά που έπλευσαν στην Σύμη. Δεν είναι βέβαιο για το αν πρόκειται για πραξικοπηματίες. Στην περιοχή πλέει η πυραυλάκατος «Βότσης», που βρίσκεται εκεί για περιπολία, ενώ ελικόπτερο σηκώθηκε για να διαπιστώσει την κατάσταση.

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Λιμενικού Σώματος, τα οποία προς το παρόν παρακολουθούν διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, που πλέουν ακόμη σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου δεν γνωρίζουν τίποτε περισσότερο προς το παρόν, η ανησυχία τους όμως είναι μήπως στα φουσκωτά επιβαίνουν Τούρκοι πραξικοπηματίες, που επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες από την Σύμη κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες, ενώ πριν από λίγα λεπτά σηκώθηκε ένα ελικόπτερο, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος.

Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν φουσκωτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αλλά δεν παρατηρείται κίνηση προς τα ελληνικά.

Σχετικά άρθρα