Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύσκολη νύχτα για την Κεφαλλονιά – τις πληγές του μετρά το νησί

Δύσκολη νύχτα για την Κεφαλλονιά – τις πληγές του μετρά το νησί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουτσούμπας, Κεφαλονιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Σεισμός, Στράτος Σιμόπουλος,

Στα αυτοκίνητά τους πέρασαν τη χθεσινή κρύα νύχτα πολλοί κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά, ακολουθώντας τις προτροπές των σεισμολόγων να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.

Μετά το νέο ισχυρό σεισμό όλα τα κτήρια του νησιού πρέπει να ελέγχουν εκ νέου, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 06:00 τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί δέκα μετασεισμοί.

Εντός της ημέρας πιθανότατα το νησί θα κηρυχθεί σεισμόπληκτη περιοχή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, ωστόσο μετά το νέο σεισμό θα επανελεγχθούν ακόμη και αυτά που είχαν χαρακτηριστεί «πράσινα».

«Πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτηρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄ αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

2seismos_lhjouri6

Επί ποδός όλος ο κρατικός μηχανισμός

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης, και ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος.

dendias1

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στο νησί και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία θα μετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για τον συντονισμό δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς, αλλά και την προβολή του νησιού ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ακόμη κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο , η αρχιεπισκοπή αναλαμβάνει να στέλνει τρόφιμα για 500 μερίδες φαγητό την ημέρα, για τους τροφίμους διαφόρων ιδρυμάτων αλλά για τους κατοίκους του Ληξουρίου.

ierwnumos_spuridwnas2

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί την Πέμπτη και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από χθες έχουν ακόμη φθάσει στο νησί 2 μοίρες αλεξιπτωτιστών, 8 στρατιωτικοί γιατροί, 3 γιατροί της 6ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, και κλιμάκιο της μονάδας του Μηχανικού του στρατού, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται 80 μηχανικοί της ΕΑΣ

Οι φωτογραφίες είναι του Νικηφόρου Σταμένη.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Καμπουράκη από την Κεφαλονιά για την πρωινή εκπομπή του Mega:

Σχετικά άρθρα